Translate

Cumartesi, Eylül 01, 2018

Kafe, Restoran Masa Adisyon Takip Programları-Ücretsiz!


Kafe, Restoran, Çay Bahçelerinde Kullanılmak Üzere Masa veya Adisyon Takibi İçin Ücretsiz Programlar

Sayısal işlemler için Microsoft Excel ve veri işleme için Microsof Access sık kullanılan iki program. İnternette bu işi yapan çok sayıda firma ve kişi var. Ancak google’da aratıldığında ilk sayfalarda çıkan programların çoğu yıllık ve aylık ücret istiyor. Ücretsiz programlar diye aratsanız bile google ekranını kaplayan programlar küçük işletmeler için yekûn teşkil edebilecek paralar istiyor. Bu yazının konusu da özellikle küçük işletmelere yönelik hazırlanan bu programlardan birkaç tanesi sizlere tanıtmak. Burada anlatılacak ürünler ücretsiz olarak masa ve adisyonlarını takip etmek isteyen kafe (cafe), restoran, çay bahçesi, bar gibi küçük işletmelere yönelik uygulama ve programlardır.



Küçük İşletmeler İçin Masa Takip Programı: NegroPos
Program 12 Mblık bir program. Masaüstü bilgisayarlar ve cep telefonları/tabletler için geliştirilmiş ama menüleri, fonksiyonları oldukça kullanışlı. Masaları belirleyebilir, paket servis ve müşteri işlemlerini kolayca halledebilirsiniz. Raporlarla ne durumda olduğunuzu görebilirsiniz. Sıkı durun en ilginci de cep telefonu/cihaz eşleştirmesi yapabilir ve masa aktarabilirsiniz. Küçük bir işletme için biçilmiş kaftan. 



Programa şu linkten ulaşabilirsiniz: http://negropos.com/ Program tanıtımı şöyle yapılmış ve iddiasını ortaya şöyle koymuş: 
Paket servis yönetiminden, masa adisyonlarına. Personel maaş, avans ve izinlerinden, ön muhasebenize. Stok ve ciro takibinden, detaylı rapor ve analizlere kadar bütün işleriniz tek programda. Pahalı ve yavaş el terminallerinin devri artık kapandı. Mevcut Android ve İos telefonlarınız veya tabletlerinizle tüm adisyon işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik hiç bir yatırım yapmadan. Kullanacığınız tüm cihazlar ana bilgisayar ile her saniye senkronize olurlar. Hem kurumsal kimliğinizi yansıtan, hem menüleriniz ve ürünleriniz hakkında bilgiler içeren bir web sitesine sahip olursunuz. Üstelik paket servis yapan bir işletme iseniz, siteniz üzerinden online sipariş kabul alabilir ve gelen siparişleri bilgisayar programınızda görüntüleyebilirsiniz. Müşterilerinize klasik katalog menü vermek yerine, tablet menü sistemimiz ile hizmet verebilirsiniz. Müşterileriniz tablet uygulamamız üzerinden diledikleri ürünleri garsona ihtiyaç duymaksızın sipariş edebilirler.



Bir Başka Program
Yine küçük işletmeler için çok daha basit bir program. Excel’de hazırlanmış. Enes Ekici tarafından hazırlanan excel dosyasını sahibinden isteyebilirsiniz ve birçok işletmenin işini basit şekilde halledebilir. Sipariş Alma Programı (Cafe Restoran Çay Bahçesi) başlığıyla şu adresten videoyu da takip edebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=Ud8fswTpJ2o Microsoft Excel’de hazırlanan ara yüzle girişler yapılıyor ve satılan ürünün adedini manüel girmeniz gerekiyor.

Şu adresten indirebilirsiniz:
https://drive.google.com/file/d/1Iz4rOgRJvAC7bcFd7UnRC2Z1Pbho9nNH/view?usp=sharing



Cafe Masa ve Saat Takip Programı
Akın Soft tarafından https://akinsoft.net/programlar/ucretsiz.php şu adreste verilen program. 1995’ten kurulan ve bugün 28 ülkede 2000’den fazla şirkete çözüm olan AKINSOFT muhtemelen daha yeni sürümleri piyasada kullanılıyor. Ancak firma eski sürümleri sosyal sorumluluk kapsamında ücretsiz sunuyor olabilir.  Programı indirip kullandığınız aslında çok fonksiyonel bir program olduğunu görebilirsiniz. Açılışta program ayarları ve kayıt işlemleri için diyalog kutucukları sizi yönlendiriyor. Sonrasında üye, stok, muhasebe, kontrol, birim işlemleri, SMS, ayarlar, yetkili, araçlar, notlar, favori siteler gibi birçok işi menülerden yapabilirsiniz.



Cafe Plus Lite (Ücretsiz) etiketiyle sunulan programın linkini tıklayınca karşınıza çıkan doğrulama kodunu girmeniz yeterli. Programın sitede tanıtımı şöyle: 


AKINSOFT CafePlus Lite (Ücretsiz)
AKINSOFT CafePlus Lite; Bilgisayar, Playstation / Bilardo, Masa (sınırlı) bölümlerinden oluşmaktadır.


Bu yazı ücretsiz yazan ancak reklamlar ve tanıtım yazılarıyla hep ücretli sitelere yönlendiren aramalara katkı sunmak için yazılmıştır. Başka program ve önerileriniz yorum kısmına yazabilirsiniz.
Yazı temelde, bir bütün olarak hazırlanan program bulmak umuduyla forumlara üye olmak ve forumda yazılan başlıklar arasında kaybolmayı engellemek için hazırlanmıştır. Microsoft Ecxcel ve Microsoft Access programlarında veya her iki programın beraber kullanılarak hazırlanan programlardan örnekleri çeşitli forum sitelerinde görebilirisiniz. Tam bir program olarak karşınıza çıkabilecek örnekleri de buradan paylaşabilir, programların ilgilisine ulaşmasını sağlayabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz.